2012 m. birželio 28 d., ketvirtadienis

Šiandien labai užsinorėjau suvalgyti kažko kitokio,skirtingo ir pamaniau,kad būtų puiku pasigaminti - sushi!
Taigi,pasikviečiau savo gerą draugę Gerdą Aukštikalnytė (čia tiems kurie norės prachekint facebooke).
Prieš tai buvau iškepusi varškės pyragą : http://www.decotopics.com/receptai/paprastas_varskes_pyragas.php receptas čia!Gavosi puikiai mano akimis ir draugės skrandžiui :) na ir ką pradėjome sushių gamybą,galvojau,kad bus daug lengviau negu buvo....na aišku,pirmas kartas juk kai gaminome juos.Nežinojau tikslaus recepto,kaip sakoma dariau iš galvos,tik esu mačiusi kaip draugės darė kažką panašaus.Taigi,bandysiu aprašyti šio recepto produktus.
Ryžiai (pirkome pačius pigiausius ryžius šiuo atveju ,,Optima linija'' nes sakė,kad tokie tikrai tinka) jų naudojome kiek ir buvo pakelyje,visus 4-ius maišelius kurie yra po 100g.tai viso gavosi 400g.aišku,jų tiek neprireikė,nes buvo per daug.
Lašiša (pirkome netoli mano namų esančios parduotuvės ,,Turgavietės'' ir pirkome apie 300g.Aišku,liko galima sakyti daugiau nei pusė,nes lašiša gražiai nesipjovė.Todėl vietoj jos naudojome krabų lazdeles.
Agurkas (pirkome didelį agurką,bet būtų užtekę kelių mažų agurkėlių)
Avokadas (reikėjo vieno avokado,bet mums dar jo liko pačioms suvalgyti) jis skaniai suėjo.
Sezamas (kadangi nenorėjau daryti su dumblių lapais Nori,pasinaudojau sezamų pagalba ir išties patiko labiau nei su dumbliais,bent jau man asmeniškai.)Juos pakepinau keptuvėje,buvo dar skaniau.
Philadelphia sūris (asmeniškai jis man labai patiko,geras skonis ir tiko sushiui jį naudojome tepant ryžiams)
Ir aišku sojos padažas.Kurio reikėjo mirkant sushiams.Aišku,buvo kelių problemyčių,nelipo ryžiai ir vienas sushi net nesigavo :( bet nenuliūdome ir darėme toliau,taigi padariusios pradėjome tvarkytis netvarką virtuvėje, nes buvo tikrai baisu....Dabar sėdžiu prisivalgius ir galvoju,kad nepaisant visko buvo tikrai skanu.Kadangi šiandien diena praleidau namie net nesidažiau,nesipuošiau todėl nelabai panorau fotografuotis.Ačiū ūž dėmesį.Gero vakaro!






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą